середа, 29 липня 2009 14:45

У Росії полічили, що 25% населення ведуть тверезий спосіб життя

У Росії полічили, що 25% населення ведуть тверезий спосіб життя
За останні 13 років ставлення росіян до алкоголю не змінилося. Кількість тих, котрі випивають якщо і стала менше, то ненабагато. Більшість як і раніше вживають спиртне, хоча непитущих в країні цілих 25%, свідчать підсумки опитування Всеросійського центру вивчення громадської думки (ВЦИОМ), опубліковані в середу. В той же час за останні роки стало більше тих, хто щонеділі прикладається до пляшки, особливо в малих містах і серед молоді, з"ясували соціологи.

З 1996 року кількість росіян, що вживають алкогольні напої з тією або іншою частотою, практично не змінилося - 77% проти 74% в даний час. За минулий період серед росіян стали більше тих, хто випиває кілька разів на тиждень (8% проти 5%), і цей показник найбільш високий в малих містах (44%) і серед 18-24-річних (12%).

23% росіян вживають алкоголь два-три рази на місяць, 18% - раз на місяць, 25% - рідше, ніж раз на місяць (у 1996 році - 29%). І лише кожен четвертий росіянин (24%) не п"є алкогольні напої взагалі. В основному це жителі столиць і середніх міст (26% і 27% відповідно), а також респонденти старші за 60 років (47%).

В ході опитування з"ясувалися відмінності в частоті вживання алкоголю між чоловіками і жінками. Так, не рідше, ніж кілька разів на місяць випивають 45% чоловіків і лише 18% жінок. Жінки, навпаки, більш схильні повідомляти, що вживають алкоголь рідше, ніж раз на місяць (31% проти 18% серед чоловіків). Нарешті, частка непитущих респондентів серед жінок удвічі вища, ніж серед чоловіків (31% проти 16% відповідно).

Більше половини росіян схильна вважати, що в порівнянні з епохою перебудови люди почали пити більше (55%). Хоча через чотири роки після останнього опитування респонденти почали повідомляти про це рідше (61% в 2005 році).

Інтерфакс, ІТАР-ТАРС

Зараз ви читаєте новину «У Росії полічили, що 25% населення ведуть тверезий спосіб життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути