пʼятниця, 19 вересня 2008 12:43

У російських моряків знімуть відбитки пальців

Держдума РФ ухвалила в першому читанні законопроект про біометричний паспорт моряка, повідомляє РИА Новости. У законі йдеться про внесення біометричних даних до посвідчень особи моряка (ПОМ) відповідно до конвенції Міжнародної організації праці.

Нові посвідчення, в яких будуть закодовані відбитки пальців їхніх власників, отримають всі громадяни РФ, а також іноземні громадяни і особи без громадянства, які постійно проживають на території Росії і мають професію моряка.

Як наголошувалося під час внесення законопроекту до Держдуми в травні 2008 року, його ухвалення не спричинить додаткових витрат з федерального бюджету.

Нові посвідчення будуть пластиковими картками з кольоровою фотографією власника. Заміна документів старого зразка на нові проводитиметься протягом п"яти років. Всього кількість моряків в Росії, за оцінками Мінтрансу РФ, складає 400-450 тисяч осіб.

Зараз ви читаєте новину «У російських моряків знімуть відбитки пальців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути