Ексклюзиви
вівторок, 07 січня 2014 21:38

У Росії церква надрукувала Сталіна в календарі на 2014 рік

Автор: Фото: babkin-mikhail.livejournal.com
 

Календар на 2014 рік зі зображеннями Йосипа Сталіна надрукував патріарший видавничо-поліграфічний центр Свято-Троїцької Сергієвої Лаври, який знаходиться в Московській області РФ. Про це в Живому журналі написав доктор історичних наук, професор РДГУ Михайло Бабкін, передає Цензор.НЕТ.

Користувач виклав фотографії декількох сторінок календаря. З випускних даних випливає, що макет календаря був виготовлений видавничим домом "Достоинство", а надрукований в патріаршій друкарні. ВД "Достоинство" раніше випустив кілька видань, присвячених Сталіну, зокрема, календар з фотографіями радянського вождя на 2013 рік. Патріарший видавничо-поліграфічний центр Свято-Троїцької Сергієвої Лаври займається як виготовленням власної друкованої продукції, так і друком чужих видань на замовлення.

Представники Московського патріархату Російської православної церкви раніше неодноразово критично відгукувалися про діяльність Йосипа Сталіна.

Автор: Фото: babkin-mikhail.livejournal.com
 

У часи перебування Сталіна при владі багато православних священиків зазнали репресій, а храми були зруйновані. Крім усього іншого в 1931 році за наказом Сталіна був підірваний храм Христа Спасителя в Москві.

Автор: Фото: babkin-mikhail.livejournal.com
 

Зараз ви читаєте новину «У Росії церква надрукувала Сталіна в календарі на 2014 рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

125

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути