середа, 28 вересня 2011 21:54

У Росії церква хоче перевірити на педофілію книги Набокова і Маркеса

У Росії церква хоче перевірити на педофілію книги Набокова і Маркеса

Офіційний представник Російської православної церкви протоієрей Всеволод Чаплін вважає за потрібне перевірити на педофілію книги Володимира Набокова і Габріеля Гарсія Маркеса.

На його думку, в Росії останнім часом занадто вже активно пропагується легалізація педофілії, і книги талановитих письменників мимоволі виступають в цьому як підмога, передає радіостанція "Эхо Москвы".

Тексти, які виправдовують педофілію, все частіше з'являються в Інтернеті, заявив Чаплін. Матеріали про відносини між дорослими людьми та дітьми він прирівнює до пропаганди екстремізму і нацизму. На думку протоієрея РПЦ, настав час жорстко поставити питання про те, чи є пропаганда злочину сама по собі злочинною.

Зараз, на переконання Чапліна, йде організована підготовка грунту до легалізації педофілії, і важливу роль у цьому нібито грають класичні твори. Як приклад підозрілих творів названі "Лоліта" і "Сто років самотності".

"Використання подібних тим в загальновизнаних шедеврах світової літератури ллє воду на млин педофілів", впевнений Чаплін. Він пропонує змінити ставлення до деяких творів класики і вирішити, чи дійсно вони несуть благо чи все-таки зло.

Чаплін закликає до боротьби з "педофільським лобі". Під цим поняттям представник РПЦ об'єднав всіх тих, хто виступає проти посилення покарання за статтями про педофілію. На переконання протоієрея, сьогодні ці люди борються за повну легалізацію педофілії.

Зараз ви читаєте новину «У Росії церква хоче перевірити на педофілію книги Набокова і Маркеса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути