понеділок, 23 лютого 2009 10:11

У Ріо-де-Жанейро почався всесвітньо відомий карнавал

У Ріо-де-Жанейро почався всесвітньо відомий карнавал
Найвідоміший в світі карнавал стартував в Ріо-де-Жанейро. Мер бразильського міста символічно передав владу королю Момо, який відтепер відповідатиме за веселощі.

Тисячі місцевих жителів і туристів зі всього світу заполонили вулиці Ріо. Вони змагаються за найоригінальніший костюм. Всі чекають головної події карнавалу - змагання дванадцяти кращих шкіл самби.

Цього року на фестивалі буде особлива родзинка: вперше сюди приїхали танцівниці знаменитого паризького кабаре "Мулен Руж". Його учасниці підготували сенсаційний номер - самба, об"єднана з канканом.

Нагадаємо, за даними бразильської готельної асоціації, число заявок на бронювання номерів на карнавал скоротилося на 20%.

Зараз карнавал в самому розпалі! Адже вся країна чекає і готується до цього свята цілий рік. Для когось це шанс розбагатіти, ставши переможцем, але для більшості це лише феєрія, що дає заряд енергії на рік. Карнавал в Ріо складно порівняти з якимсь нашим святом. Напевно, ми навіть не так пристрасно чекаємо Новий рік, як бразильці свій карнавал, що змішав в одне ціле азарт, маскарад, танці та секс.

І вже скоро, в так звану, Попільну середу, що знаменує початок пасхального посту, почнеться триденне святкування з приводу перемоги. А в суботу пройде парад фіналістів - кращих шкіл самби, які ще раз продемонструють свою майстерність.

За перемогу бореться 14 найвідоміших шкіл самби, кожна з яких демонструє своє уміння 80 хвилин, простуючи під гуркіт барабанів і спів власного гімну.

Карнавал - головне свято року в Бразилії. Саме у ці дні країну відвідує найбільша кількість туристів зі всього світу.

За декілька днів до початку карнавалу в Ріо-де-Жанейро жертвами грабіжників стали 94 іноземних туриста, повідомила місцева поліція.

За статистикою, в дні проведення свята число нападів на іноземців зростає в середньому на 20%.

За даними поліції, найбільшу активність вуличні грабіжники проявляють в районі Копакабана в південному окрузі Ріо, де зупиняється більшість туристів.

Для посилення контролю за громадською безпекою влада обіцяла мобілізувати 13 тисяч поліцейських і бійців Муніципальної гвардії, які вестимуть посилене патрулювання вулиць міста.

Крім того, міністерство охорони здоров"я країни, як завжди, стурбоване пов"язаними з цим святом проблемами: сплеском венеричних захворювань, великою кількістю небажаних вагітностей і абортів.

Тому цього року на боротьбу з побічними ефектами карнавалу по всій країні населенню роздадуть мільйони безкоштовних презервативів.

Бразилія - світовий лідер по розповсюдженню засобів безкоштовної контрацепції.

За матеріалами: ICTV, ЛігаРИА Новости, NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «У Ріо-де-Жанейро почався всесвітньо відомий карнавал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути