На Львівщині заборонили влітку готувати страви, що швидко псуються. Рішення ухвалили після масового отруєння в селищі Куликів.
Тепер у ресторанах не можна подавати їжу, у складі якої є майонез і сметана, пише Zaxid.net.
Також заборонили продавати кондитерські вироби із заварним кремом і страви, що швидко псуються. Окрім цього, не можна реалізовувати продукти на літніх майданчиках без дотримання відповідних температурних умов зберігання.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На весіллі сталося масове отруєння
Влада Львівської області доручила керівникам закладів громадського харчування та продовольчої торгівлі не допускати приготування в теплий період року небезпечних щодо епідемічної ситуації страв.
У всіх закладах мають бути умови для дотримання правил особистої гігієни, запас мийних засобів і антисептиків.
Масове отруєння сталося в селищі Куликів. Постраждалі їли в закладі "Панський Книш". До лікарні потрапили з діагнозами "гостра кишкова інфекція" та "харчова токсикоінфекція". Тоді отруїлося 24 людини. Причиною була сальмонела.
Коментарі