Ексклюзиви
понеділок, 28 серпня 2023 13:54

Спецтема: Війна Росії проти України

У Раді сказали, чи буде посилення мобілізації

У Раді сказали, чи буде посилення мобілізації
Якихось додаткових передумов для посилення призову наразі немає. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Мобілізація в Україні триває в плановому режимі.

Якихось додаткових передумов для посилення призову поки що немає, заявив 28 серпня в ефірі телемарафону член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федор Веніславський, передає Gazeta.ua.

"Із перших днів війни в Україні відбуваються абсолютно планові мобілізаційні заходи. Наразі територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) вручають повістки тим військовозобов'язаним, військово-облікові спеціальності яких потрібні на фронті, на передовій лінії. В Україні на цей момент якихось необхідних передумов для збільшення кількості військовозобов'язаних для їхньої мобілізації немає. Все відбувається в тому плановому режимі, як відбувалося з перших днів війни", ‒ сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Населення Криму проти примусової мобілізації

Веніславський нагадав, що повномасштабна війна призводить до втрат, тож маємо загиблих і поранених військових. А ці втрати потрібно поповнювати.

"Відповідно територіальні центри продовжують комплектувати ті військові підрозділи, які зазнали втрат. Оскільки ми намагаємося сформувати ті резерви, які забезпечать швидке просування і деокупацію всієї території нашої країни, формуються нові військові підрозділи. Їх також необхідно забезпечувати відповідними військовослужбовцями", ‒ зазначив посадовець.

Уряд ухвалив рішення щодо запровадження електронного документообігу під час та після проходження військово-лікарських комісій. Нині триває модернізація їхньої роботи.

Зараз ви читаєте новину «У Раді сказали, чи буде посилення мобілізації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути