четвер, 19 листопада 2020 14:57

У прокуратурі назвали причину обшуків у музеї Революції гідності

У прокуратурі назвали причину обшуків у музеї Революції гідності
Прокуратура провели обшуки в музеї Революції Гідності. Фото: kyiv.gp.gov.ua

Обшуки в музеї Революції гідності повязані не з подіями Євромайдану, а з можливими службовими зловживаннями керівництва при використанні бюджетних коштів у розмірі 100 млн грн.

Про це заявили в пресслужбі Київської міської прокуратури.

Обшуки 19 листопада проводяться на підставі ухвали Голосіївського районного суду Києва у межах розслідування кримінального провадження, розпочатого щодо можливих зловживань при розрахунках з підрядними організаціями, які мали провести роботи з будівництва музею Революції гідності.

У прокуратурі запевняють, що жодного стосунку до історичних подій Євромайдану обшуки не мають - правоохоронці перевіряють законність використання бюджетних коштів.

У ході досудового розслідування встановлено, що 22 грудня 2018 року між Національним Меморіальним комплексом Героїв Небесної сотні – музеєм Революції гідності – та приватним товариством уклали договір генпідряду на виконання вказаних будівельних робіт і перерахували на його рахунок авансовий платіж у розмірі близько 111,6 млн грн, що становило 80% суми договору генпідряду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Все почалося в 1930-ті роки" - директор музею Революції гідності про обшуки

Строк виконання робіт був визначений із грудня 2018-го по серпень 2019 року. У той же час у вказаний період генпідрядник не провів жодних робіт, навіть підготовчих.

Залишок коштів по об'єкту на казначейському рахунку підрядника станом на березень 2020-го становив 9,8 млн грн.

"Із метою фіксації обставин можливого вчинення кримінального правопорушення та отримання інших речових доказів, які мають істотне значення для слідства, проводяться одночасні обшуки за місцем реєстрації музею та представників підрядних організацій і проживання їхніх керівників", - йдеться в повідомленні.

Обшуки проводить Головне управління Національної поліції в місті Києві під процесуальним керівництвом столичної прокуратури. Працівники СБУ залучені слідчими для оперативного супроводу.

Ранком 19 листопада правоохоронці прийшли з обшуками до музею Революції гідності. Провели обшукаи також у директора Ігоря Пошивайла вдома. Про обшук повідомив також народний депутат із фракції "Європейська солідарність" Володимир Ар'єв.

Зараз ви читаєте новину «У прокуратурі назвали причину обшуків у музеї Революції гідності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути