неділя, 10 жовтня 2021 13:41

У помаранчеву зону карантину потрапили 16 областей

В Україні вже 16 областей досягли помаранчевого рівня епіднебезпеки за показниками захворюваності на коронавірус.

До помаранчевої зони входять: Одеська, Житомирська, Тернопільська, Запорізька, Сумська, Харківська, Херсонська, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Львівська, Луганська, Полтавська, Хмельницька, Чернігівська й Чернівецька області, ідеться на сайті Міністерства охорони здоров'я.

"Станом на 10 жовтня рівень захворюваності в країні становить 391 на 100 тисяч населення за визначеного показника 75. У Києві він становить 247 на 100 тисяч населення", - йдеться у повідомленні.

Автор: moz.gov.ua
  Кількість помаранчевих областей збільшилася
Кількість помаранчевих областей збільшилася

Найвищий рівень захворюваності зафіксували в Чернівецькій (799), Луганській (780), Сумській (548), Херсонській (529), Харківській (526), Запорізькій (505) і Донецькій (504) областях. Столиця та решта областей України зараз перебувають у жовтій зоні.

Показник завантаженості ліжок з киснем, визначений на рівні 65%, упродовж двох останніх діб перевищений у Донецькій області. У 13 областях спостерігають перевищення динаміки рівня госпіталізацій. Найгірша ситуація у Волинській, Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Запорізькій, Луганській, Львівській, Одеській, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернівецькій та Чернігівській областях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали область, яка днями може перейти в червону зону

У США дитяча захворюваність на Covid-19 перевищила середній показник захворюваності серед дорослого населення. Водночас в Україні за добу виявили 11 344 нових випадків Covid-19. Серед нових хворих 1149 дітей. Найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстрували у Харківській (1783), Одеській (1010), Дніпропетровській (838), Запорізькій (836) та Донецькій (819) областях.

Зараз ви читаєте новину «У помаранчеву зону карантину потрапили 16 областей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути