Ексклюзиви
субота, 06 грудня 2008 11:07

У Полтаві піймали шахраїв, які розбагатіли за допомогою Інтернету

Співробітники Управління по боротьбі із організованою злочинністю затримали декількох полтавчан, яких підозрюють в інтернет-шахрайстві. Як повідомили в головному управлінні міліції в Полтавській області, затримані шукали в мережі людей, яким необхідно було придбати будь-який товар - зерно, цемент, мило, борошно, порошок - і пропонували купити у них.

Клієнти отримували факсом договір із вказівкою розрахункових рахунків і робили передоплату у 50%. Продукції вони не отримували, а злочинці знімали в банку готівкові гроші.

Міліція знайшла поки що тільки 20 потерпілих із різних куточків країни (Луганськ, Харків, Львів, Крим). У правоохоронні органи вони не зверталися.

Завдяки такій схемі, шахраї побудували собі шикарний особняк, купили дорогі автомобілі і зібрали колекцію антикваріату. Орієнтовна сума, яку вони "заробили", оцінюється у три мільйони гривень.

За даними міліції, проти затриманих порушено кримінальну справу за частиною 3 статті 190 Кримінального кодексу України - шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій із використанням електронно-обчислювальної техніки. Термін покарання за цей злочин - від трьох до восьми років позбавлення волі, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «У Полтаві піймали шахраїв, які розбагатіли за допомогою Інтернету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути