вівторок, 29 листопада 2022 10:52

Спецтема: Війна Росії проти України

У Польщі відреагували на нові брехні Білорусі про війну в Україні

У Польщі відреагували на нові брехні Білорусі про війну в Україні
Розкрили чергову порцію неправдивих новин від російських пропагандистів. Фото: pixabay.com

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 29 листопада.

На сайті білоруського прикордонного комітету поширюють чергову дезінформацію щодо війни в Україні, повідомила у вівторок вранці пресслужба ЦПД в Telegram.

"Опубліковано пресреліз про нібито масову міграцію українців до Білорусі. Згідно з інформацією про міграційний рух, до Білорусі мали вирушити понад 60 тис. українців, зокрема 40 тис. через Польщу. Проте уповноважений польського уряду з питань безпеки інфопростору Станіслав Жарин спростував вказану інформацію", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські пропагандисти "розганяють" нові фейки про НАТО та ЗАЕС

Маніпуляцію поширює також запорізький зрадник-колаборант Володимир Рогов. Він заявив, що заклик МАГАТЕ до України щодо припинення обстрілів Запорізької атомної електростанції "сприяв би розрядці ситуації навколо ЗАЕС, а також підвищив би рівень довіри до агентства".

Водночас луганський колаборант Андрій Марочко повідомив про "стрімке збільшення числа смертей" серед поранених із підрозділів Збройних сил України, які діють на Куп'янському та Лиманському напрямках. Це – фейк, попереджають в РНБО.

"Це пов'язано з несвоєчасним поданням допомоги пораненим, відсутністю достатньої кількості спецтранспорту", – дезінформує представник народної міліції так званої ЛНР.

На Куп'янському напрямку окупанти завдають постійних артилерійських ударів по позиціях українських військових, але Збройні сили України тримають оборону та дають відсіч ворогу.

Зараз ви читаєте новину «У Польщі відреагували на нові брехні Білорусі про війну в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути