Ексклюзиви
четвер, 31 травня 2007 20:15

У петербурзькому метро встановлять молитовні кабіни

У метро і магазинах Санкт -Петербурга незабаром можуть з"явитися автоматичні молитовні кабіни - молитвомати, що працюють за принципом банкоматів, терміналів з оплати мобільного зв"язку або кабінок термінового фото. Проект молитвоматів підготували приватні підприємці, для установки їх в суспільних місцях залишилося тільки дістати схвалення у священнослужителів.

"Церкви крокової доступності", за задумом авторів, повинні з"явитися в кожному мікрорайоні. Молітвомат є кабіною з високоміцного армованого сталевою сіткою пластика із спеціальним покриттям, що захищає його від вандалізму. Будь-яка людина незалежно від його віросповідання може зайти в кабінку і за плату помолитися.

Молитвомат розрахований на православ"я, католицизм, протестантство, іслам, буддизм, іудаїзм. Їх позначення будуть виведені на сенсорну панель: спочатку потрібно буде вибрати релігію, а потім і потрібну молитву із списку. За додаткову плату молитвомат видасть православним свічки, проскури і святу воду, іудеям - мацу, а мусульманам - одноразові килимки з нетканого полотна, що легко переробляється, передає "Фонтанка.Ru".

Зараз ви читаєте новину «У петербурзькому метро встановлять молитовні кабіни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути