субота, 12 січня 2008 17:37

У Пакистані відкриють музей пам"яті Бхутто

У Пакистані відкриють музей пам"яті Бхутто

У місті Карачі буде відкритий музей, присвячений двом знаменитим пакистанським лідерам, - Беназір Бхутто і її батькові Зульфікару Алі Бхутто.

Чоловік Бхутто відомий політик Асиф Алі Зардарі має намір перетворити в музей сімейну резиденцію Бхутто в Карачі "Білавал Хаус".

Там будуть виставлені речі і документи, присвячені засновникові ППН Зульфікару Алі і його дочці. Свого часу вони обидва займали пост прем"єр-міністра Пакистану і були убиті.

Після створення музей буде переданий в суспільну власність.

Партія пакистанського народу була створена в 1967 році популярним політиком Зульфікаром Алі Бхутто, отцем Беназір, який висунув гасло: "Іслам - наша віра, демократія - наша форма правління, соціалізм - наша економічна система". У 1971 році Бхутто став спочатку президентом, а потім прем"єр-міністром, він провів ряд важливих соціальних і економічних реформ, розвивав зв"язки з СРСР. У 1977 році він був повалений під час перевороту, коли до влади прийшов військовий диктатор Зія уль-хак, а в 1979 році Зульфікар Алі був повішений.

Партію очолила його дочка Беназір Бхутто, вона підкоригувала програму ППН, відмовилася від деяких гасел і прагнула більше не згадувати про соціалізм. У 1988 році Бхутто стала першою в історії жінкою-прем"єром в мусульманській країні. Вона двічі займала пост розділу уряду: у 1988-1990 роки і в 1993-1996 роки. У 1999 році вона відправилася в добровільне вигнання, побоюючись арешту: проти неї були висунуті звинувачення в корупції.

Бхутто повернулася на батьківщину 18 жовтня 2007 року. В день повернення, коли її кортеж рухався по одній з центральних вулиць Карачі, відбулися два вибухи, які забрали життя більше 140 осіб - в той раз Беназір не постраждала.

Беназір Бхутто була убита 27 грудня.

Після загибелі Бхутто новим лідером її партії був вибраний її син 19-річний Білавал Бхуто Зардарі, а співголовою партії став його батько, чоловік Беназір, Асиф Алі Зардарі, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «У Пакистані відкриють музей пам"яті Бхутто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути