Ексклюзиви
вівторок, 21 жовтня 2008 10:09

У Одесі ліквідують маршрутки

Одеса має намір замінити всі маршрутні таксі автобусами великої місткості і електротранспортом до 2012 року. Про це журналістам в понеділок повідомив мер Одеси Едуард Гурвіц. За його словами, в 2009 році планується купити 80 нових тролейбусів, а також узяти у Європейського банку реконструкції і розвитку кредит на 13 років для закупівлі нових трамваїв і реконструкції трамвайних ліній.

"Місто повинне зробити все можливе, щоб громадський транспорт розвивався не на користь перевізників, а на користь одеситів", - сказав Гурвіц. Мер додав, що заміна маршрутів позбавить центр міста від тисяч мікроавтобусів, що поліпшить екологію і позбавить Одесу від заторів. Він додав, що маршрутні таксі можна використовувати тільки для сполучення з приміськими районами.

"Використовувати маршрутні таксі на вулицях міста нелогічно і не раціонально. У всьому світі використовуються автобуси великої місткості", - сказав Гурвіц. Як повідомляло агентство, на міських автобусних маршрутах в Одесі працюють більше 20 перевізників. У Одесі проживає більше 1 мільйона чоловік. Одеська міська рада 9 жовтня дозволила комунальному підприємству "Одесміськелектротранс" узяти кредит в 50 мільйонів євро у Європейського банку реконструкції і розвитку, повідомляє Українські Новини.

Зараз ви читаєте новину «У Одесі ліквідують маршрутки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути