понеділок, 28 травня 2018 04:30

У Нью-Йорку пройшла акція на підтримку Олега Сенцова

У Нью-Йорку пройшла акція на підтримку Олега Сенцова
Сенцова підтримують у всьому світі. Фото: Радіо Свобода

В центрі Нью-Йорка на Таймз Сквер, громадська організація "Разом" провела акцію за звільнення українського режисера Олега Сенцова та інших політичних в'язнів, яких утримує Росія.

"Час спливає", - з такими словами звернулися до громадськості учасники акції на підтримку Олега Сенцова. Активісти тримали плакати з надписами "Звільніть Сенцова"; інші в одязі в'язнів сиділи чи лежали на асфальті, тримаючи в руках пісковий годинник, повідомляє "Голос Америки".

"Ми повинні щось зробити, ми всі люди, ми повинні розуміти, що ті речі, якими ми користуємось – свобода слова та свобода пересування – невід'ємні, і не можна кидати людей за грати лише через їхні переконання", - каже один з організаторів акції Олексій Прокопенко.

Участь у мітингу взяли близько 50 людей.

"Важливо, щоб всі розуміли, що Сенцов, не єдина людина, яку ув'язнили за його політичні переконання. Є ще 64 українських політичних в'язнів, які перебуваються в російських тюрмах", – говорить одна з організаторів мітингу Настя Ряб.

Активісти закликали присутніх звертатись до своїх представників у парламентах світу, своїх закордонних відомств та послів в Росії з вимогою звільнення українських політичних в'язнів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На підтримку Сенцова ще один в'язень Кремля об'явив голодування

Українського режисера Олега Сенцова затримали в березні 2014 року російські спецслужби в анексованому Росією Криму разом з активістом Олександром Кольченком. Їх обвинувачували в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва провину не визнали.

Зараз ви читаєте новину «У Нью-Йорку пройшла акція на підтримку Олега Сенцова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути