неділя, 02 травня 2010 11:18

У Нью-Йорку на Таймс-сквер запобігли "кривавому теракту" (ФОТО)
8

Мер Нью-Йорка Майкл Блумберг заявив, що в місті запобігли "кривавому теракту".

"У Нью-Йорку вдалося запобігти кривавому теракту завдяки пильності городян", - сказав Блумберг на прес-конференції в неділю.

За словами Блумберга, сигнал про загоряння в машині, де потім виявили бомбу, подав вуличний продавець футболок, ветеран війни у В'єтнамі, який "відчув запах пороху". Блумберг повідомив, що слідство поки не має в своєму розпорядженні даних про того, хто планував здійснити вибух і з яких мотивів.

Блумберг заявив також, що вибуховий пристрій зроблений непрофесійно.

Глава поліції Нью-Йорка Реймонд Келлі повідомив, що в автомобілі були знайдені три газові балони, феєрверки, дві 19-літрові каністри з бензином, батареї, електричні дроти та інші деталі.

Крім того, за словами Келлі, з позашляховика витягнули чорну металеву коробку, схожу на сейф для зберігання зброї. Зараз поліція буде переглядати запису з камер відеоспостереження.

В суботу увечері нью-йоркська поліція оточила частину центральної міської площі Таймс-сквер у зв'язку з виявленням там підозрілого автомобіля.

За допомогою робота-сапера вікно чорного позашляховика Nissan Pathfinder розбили і витягнули з автомобіля вибухові речовини і матеріали для виготовлення бомби.

Крім того, поліцейські встановили, що номери на машині не співпадають з даними реєстрації. Як повідомили місцевим ЗМІ джерела в поліції, номери Nissan були зареєстровані в штаті Коннектикут на автомобіль марки Ford.

Під час робіт з розмінування доступ на Таймс-сквер був перекритий, щоб дати фахівцям можливість знешкодити виявлений пристрій.

Співробітник протипожежної служби повідомив, що була помічена людина, котра тікала з місця події.

NEWSru.com

Фото: Reuters

Зараз ви читаєте новину «У Нью-Йорку на Таймс-сквер запобігли "кривавому теракту" (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути