четвер, 29 січня 2009 16:40

У Німеччині страйкують залізничники

У четвер, 29 січня, співробітники німецького залізничного концерну Deutsche Bahn проводять попереджувальний страйк, викликаний небажанням керівництва концерну виконати вимоги про підвищення зарплати.

Великі транспортні профспілки Німеччині Transnet і GDBA закликали працівників залізничного концерну Deutsche Bahn до припинення роботи в четвер, 29 січня. Своє рішення вони обгрунтували відсутністю прогресу на переговорах по нових тарифних угодах, які призупинилися на питанні про врегулювання робочого часу.

Страйк торкається в основному півдня і південного заходу Німеччини. Він почався в 4:30 ранку і триватиме до пізнього вечора четверга.

За словами представників профспілок, що вимагають підвищення зарплати для 130 тисяч працівників залізниці на 10%, роботодавець поки не зробив прийнятної пропозиції. При цьому менша профспілка машиністів GDL, що окремо веде переговори з Deutsche Bahn, поки не має наміру брати участь у страйку, повідомляє ЛігаБізнесІнформ.
Зараз ви читаєте новину «У Німеччині страйкують залізничники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути