неділя, 13 листопада 2011 10:55

У Нідерландах побудували міст під водою

У Нідерландах побудували міст під водою

У ході реконструкції форту XVII століття Fort De Roovere у Нідерландах архітектори побудували міст, який знаходиться нижче рівня води.

Moses Bridge, тобто міст імені пророка Мойсея, перед яким за легендою розступилися води Червоного моря, спроектувало голландське бюро Ro & Ad Architecten. Саме так і виглядає цей міст - він знаходиться нижче рівня води. Це створює враження, наче вода просто розступилася.

Як повідомляє Inhabitat, проект Ro & Ad заслуговує на увагу не тільки завдяки оригінальності задуму, але і з-за інноваційного матеріалу, який був використаний в будівництві.

Це Accoya - модифікована деревина, що пройшла ацетилювання, ряд інших обробок і стала за рахунок цього "найдовговічнішою" (термін служби до 50 років).

Асоціація голландських архітекторів визнала "Міст Мойсея" кращою будовою 2011 року. Автори проекту увійшли в число фіналістів конкурсу Dutch Design Awards 2011 - журі визнало ідею геніальною.


Зараз ви читаєте новину «У Нідерландах побудували міст під водою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути