субота, 17 грудня 2016 22:37

У НАБУ хочуть для Охендовського заставу

У НАБУ хочуть для Охендовського заставу

Антикорупційна прокуратура клопотатиме про обрання для глави ЦВК Михайла Охендовського застави у розмірі інкримінованої йому суми хабаря - 1,2 млн грн.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомив глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

Він повідомив, що САП отримала від детективів НАБУ клопотання про обрання запобіжного заходу для Охендовського 16 грудня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Охендовський вийшов із допиту

"Зараз ми це клопотання вивчаємо, думаю, у понеділок (19 грудня) звернемося до суду з даним клопотанням", - зазначив Холодницький.

Директор НАБУ Артем Ситник повідомив, що зібрано достатньо доказів для оголошення голові ЦВК Михайлу Охендовському підозри в незаконному отриманні грошей з "чорної каси" Партії регіонів.

Керівник САП Назар Холодницький підписав підозру Охендовському у скоєнні злочину, її було оголошено голові ЦВК в аеропорту, коли той повернувся з відрядження.

За словами Холодницького, документами так званої "чорної бухгалтерії" ПР підтверджуються чотири випадки отримання Охендовским готівкових коштів в офісі Партії регіонів у Києві на вул. Липській, 10, на загальну суму 16 734 долари США.

Сам Охендовський заявив, що вважає вказане кримінальне провадження сфабрикованим, але готовий до співпраці зі слідством.

Нагадаємо, 13 грудня голові Центрвиборчкому вручили підозру в незаконному отриманні коштів із чорної бухгалтерії Партії регіонів. Ідеться про суму в понад $160 тис. Справу опрацьовує НАБУ.

Зараз ви читаєте новину «У НАБУ хочуть для Охендовського заставу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути