неділя, 10 травня 2009 10:45

У Москві загасили найбільшу за 60 років пожежу

У Москві загасили найбільшу за 60 років пожежу
Без жертв обійшлася найпотужніша за післявоєнну історію Москви пожежа, що почалася через декілька хвилин після Дня Перемоги і яка продовжувалася шість годин.

Перші повідомлення про крупний інцидент стали поступати на пульти московських оперативних служб незабаром після о

півночі. У повітря над містом злетів стовп полум"я, висота якого досягала 150 метрів, небо над цією частиною столиці забарвилося в темно-жовте світло.

В даний час пожежа локалізована. Про це повідомили в столичному управління МНС. "В даний час спалах локалізований, факел зменшився в розмірах, зараз відбувається вигорання газу і приймаються заходи для повної ліквідації вогню", - сказав співбесідник агентства.

За розрахунками рятувальників, газ із газопроводу догоратиме ще протягом 4 годин.

На місці вибуху утворилася воронка, площею 15 квадратних метрів.

На місце події були направлені десятки пожежних бригад

і машин "швидкої допомоги". Також на місце ЧП прибули мер Москви Юрій Лужков, а потім голова МНС Сергій Шойгу, які особисто контролюють роботи.

До теперішнього часу відомо про п"ять що постраждали. Це підтвердив Ю.Лужков, повідомивши, що "в протиопіковий центр доставлено четверо

людей.

Мер також назвав техногенною причину прориву газопроводу. "На моє переконання, на 99% це техногенна катастрофа", - сказав він.

У свою чергу заступник мера Москви Петро Бірюков визнав, що пожежа на південному заході Москви стала наймасштабнішою за останні десятиліття. При цьому він підкреслив, що "великих

руйнувань немає". Він також повідомив, що ніякої небезпеки викиду газу для жителів району не немає, евакуація мешканців з довколишніх будинків не проводилася.

У Слідчому комітеті при прокуратурі РФ по Москві підтвердили, що причина прориву газопроводу на південному заході Москви носить техногенний характер. За словами керівника СЬКП РФ по Москві Анатолія Багмета, "зараз проводиться дослідча перевірка, за наслідками якої буде вирішено питання про порушення кримінальної справи".

ІТАР-ТАРС, Ліга

Зараз ви читаєте новину «У Москві загасили найбільшу за 60 років пожежу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути