вівторок, 03 липня 2007 14:12

У Москві розігнали санкціонований пікет проти Олімпіади у Сочі

У вівторок на Тріумфальній площі співробітники міліції розігнали санкціонований префектурою Центрального адміністративного округу (ЦАО) пікет  проти проведення зимової Олімпіади 2014 року в Сочі, повідомив організатор акції Дмитро Кокорєв.

На Тріумфальну площу прийшли близько 20 осіб. Пікет проходив у вигляді театралізованої акції в якій брала участь людина в масці Володимира Путіна на лижах, якого учасники намагалися нагородити медаллю "За знищення екології Сочі". Захід був перерваний міліціонерами, якими керував полковник УВС ЦАО, який стверджував, що "це є образою президента". Троє учасників акції, зокрема Кокорєва, було затримано і доставлено в ОВД "Тверське". За словами Кокорєва, розгін і затримання співробітники міліції проводили у дуже грубій формі, із застосуванням фізичної сили, не дивлячись на пред"явлений офіційний дозвіл на проведення акції.

Зараз усі затримані знаходяться у відділенні міліції, їм пред"явлено звинувачення в дрібному хуліганстві (стаття 20.1 КОАП).

На думку активістів руху проти Олімпіади в Сочі, в результаті проведення Ігор курорту будуть нанесені серйозні збитки, постраждають Сочінський національний парк і Кавказький біосферний заповідник, а також жителі міста, тисячі будинків які будуть знесені без ніякої згоди на те мешканців.

Нагадаємо, що у середу у Гватемалі, на засіданні Міжнародного олімпійського комітету, буде ухвалено рішення про місце проведення зимової Олімпіади 2014 року. Окрім Сочі, претендентами на цю роль є австрійські Зальцбург і південнокорейський Пхенчхан, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «У Москві розігнали санкціонований пікет проти Олімпіади у Сочі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути