середа, 17 березня 2010 12:40

У Москві пройде акція "Путін повинен піти"

У Москві пройде акція "Путін повинен піти"

На середу 17 березня у Москві призначено проведення акції протесту під гаслом "Путін повинен піти".

Її ініціаторами стали члени опозиційного руху "Об"єднаний громадянський фронт". У центрі столиці, біля пам"ятника Грибоєдова на Чистих ставках, зберуться активісти, щоб висловити своє ставлення до політичного курсу російського уряду на чолі з прем"єр-міністром Володимиром Путіним.

Крім того, буде поширюватися інформація про кампанію "Путін повинен піти". Звернення під таким заголовком, опубліковане в інтернет-виданні "Щоденний журнал", вже підписали більше десяти тисяч осіб, у тому числі правозахисники Олена Боннер, Володимир Буковський, Лев Пономарьов, опозиційні політики Борис Нємцов і Гаррі Каспаров, письменники Віктор Шендерович, Захар Прілєпін й інші громадські діячі.

"Ми хочемо, щоб в країні були чесні вибори, ми хочемо, щоб у країні була політична конкуренція. Ми хочемо, щоб в країні парламент був місцем для дискусій. І ми хочемо, щоб влада змінювалася", - заявив член бюро громадського руху "Солідарність" Борис Нємцов.

Нємцов розраховує, що кількість протестів буде неухильно зростати незалежно від того, які повідомлення або звернення будуть писатися і ким вони будуть підписані. При цьому опозиція, на його думку, повинна висувати не абстрактні гасла, а називати конкретних людей, які відповідальні за погіршення умов життя росіян.

На думку заступника генерального директора Центру політичних технологій Олексія Макаркіна, росіяни не готові до змін, а значить антипутінські гасла значного результату не дадуть, хоча суспільну дискусію і викличуть. Рейтинг довіри у прем"єр-міністра досить великий, показують дані соцопитувань.

NEWSru

Зараз ви читаєте новину «У Москві пройде акція "Путін повинен піти"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути