середа, 26 квітня 2006 21:28

У Москві Greenpeace влаштувала акцію проти ядерних реакторів

Журналістів, яких затримали сьогодні вранці разом з учасниками демонстрації у Москві, відпустили, вибачившись при цьому.

Їх затримали о 10:30 за київським часом (об 11:30 за московським ) на Червоній площі. Саме там проходив пікет організації Greenpeace. Її активісти, одягнені у майки з надписами, прикували себе до огорожі храму Василя Блаженного. Разом надписи на їхніх майках складали гасло "Ні чорнобилям".

Виявилося, що серед затриманих є ліквідатори аварії на ЧАЕС. Коли вони почали розмовляти з журналістами, до підійшли співробітники Федеральної служби охорони і одним рухом перерізали ланцюг, яким вони приковали себе до церковної огорожі.

Таким незвичним способом зелені намагалися привернути увагу громадськості до небезпечних планів керівництва країни. Воно розраховує побудувати десятки нових ядерних реакторів в Росії.

- Незважаючи на те, що ядерна енергетика екологічно небезпечна і економічно невигідна, до 2030 року в країні планується побудувати ще 40 потенційних "Чорнобилів", - стверджували представники організації.

Також вони закликали росіян виступити проти таких планів російського керівництва

Під час акції, коли учасники Чорнобильскої аварії давали інтерв"ю журналістам, а активісти поширювали свої листівки серед москвичів та гостей столиці, на місце мітингу приїхала міліція.

Коли їх затримували, учасники протесту не чинили опору. Лише одна дівчина відмовлялася йти. Міліціонери донесли її до машини.

Учасників акції заарештували до з"ясування обставин.

За матеріалами Lenta.ru, Annews.ru

Зараз ви читаєте новину «У Москві Greenpeace влаштувала акцію проти ядерних реакторів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути