пʼятниця, 16 грудня 2011 18:17

У московському ресторані продаються українські книжки

У московському ресторані продаються українські книжки

Українець Юрій Білойван має у Москві 15 ресторанів. Збирається відкривати корчму "Тарас Бульба" у Києві та Нью-Йорку.

"П'ять років щодня приходив на роботу. Тепер усе може без мене крутитися. Останнім часом працюю у вільному режимі. Зробив керуючу компанію, поставив директорів, службу контролю. Цього року був у Москві два місяці. Решту – подорожую. Маю будинок у Італії, живу там улітку. Три-чотири місяці на рік – в Америці. Хочу відкрити ресторани в Києві та Нью-Йорку. Чим ми ризикуємо? Якимось мільйоном доларів. Головне – не осоромитися. Нові ресторани потрібні мені не для грошей. Відкриваю їх, щоб не було сумно жити. Шкода людей, які живуть лише бізнесом. Таким кажу: "У твоїх працівників залізні кандали, а в тебе – золоті з діамантами". Вони мають усе, але нічого не можуть собі дозволити", - зазначив ресторатор.

Середній чек його закладів складає 20 доларів.

"Мої ресторани розраховані на людей із невисоким достатком. Середній чек становить 20 доларів. Дорогих ресторанів відкривати не хочу. В  італійських люди працюють по 45 років, зуби на цьому з'їли. З ними можна відкривати дорогий ресторан. У закладі, відкритому з нашими хлопчиками й дівчатками, соромно брати великі гроші з людей. У меню маємо 23 види вареників. Тісто заварюємо на пару. Воно виходить легке, еластичне й тонко розкочується. Ліпимо вареники тільки вручну. Видавець Іван Малкович мені каже: "Я ніколи не їм у варениках защипів. Навіть у мами їх лишаю на тарілці. А в твоїх ресторанах з'їдаю весь вареник", - розказав Юрій Білойван.

У його ресторанах продаються книжки українською мовою.

"Є український пісенник, усі твори Гоголя, історія українського костюма й Києва. Також – дитячі книжки видавництва "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА". Найкраще купують гральні карти із зображенням козаків київського художника Владислава Єрка. Називаються "Карти для гри в корчмі "Тарас Бульба". Він довго виношував цей проект. Та в Україні ніхто не хотів вкладати грошей. Навіть думав на все плюнути й виїхати в Америку. Я попросив Владислава лишитися. Купив йому в Києві квартиру, а він відпрацював", - зауважив ресторатор.

Прочитати про ресторанний бізнес та плани ресторатора детальніше можна у журналі  "Країна" № 48 (101) за 16 грудня 2011 року.

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.
Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

Зараз ви читаєте новину «У московському ресторані продаються українські книжки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути