Ексклюзиви
четвер, 02 грудня 2010 16:35

У Монголії розгулявся новий вірус грипу

У Монголії розгулявся новий вірус грипу

Новий, не вивчений фахівцями вірус грипу, виявлений в Монголії. За симптомами перебіг грипу схожий з так званими "пташиним" і "свинячим" вірусами грипу. Вірус класифікований як H3N2. В Улан-Баторі вже зареєстровано 17 випадків захворювання. На найбільшу небезпеку наражаються при цьому маленькі діти.

Начальник відділу зі зв'язків з громадськістю національного дослідницького центру інфекційних захворювань Монголії Чулуунбат Уртнасан пояснив, що медики в даний час не знають, як захиститися від вірусу H3N2. За його словами, головну увагу потрібно приділити захисту організму від простуди. Саме ослаблений простудою організм схильний до нової вірусної інфекції.

Уртнасан порекомендував при перших же симптомах інфекції негайно звертатися до лікарів за допомогою. Він рекомендує на роботі і вдома частіше провітрювати приміщення і робити вологе прибирання.

Зазначимо, перші випадки захворювання на новий вірус грипу були зареєстровані в США.

"Ми отримали повідомлення - насторожуючу інформацію по системі сповіщення Всесвітньої організації охорони здоров'я - про те, що в США у двох осіб виділений вірус H3N2", - сказав глава Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко.

"Це мутація грипу свинячого походження", - підкреслив він.

Онищенко повідомив, що новий грип є потрійним реассортантом - складається відразу з трьох вірусів, котрі раніше вже циркулювали.

"Він складається з трьох шматочків колишніх вірусів. Але він інший за генетичною структурою. Ми цю інформацію вивчаємо", - наголосив головний санітарний лікар Росії.

За його словами, перший випадок нового грипу зафіксований у 7-місячної дитини в США в Іллінойсі, другий - у 46-річного чоловіка в Пенсільванії.

В той же час американські медики запевняють, що вірус не небезпечний.

"Грип H3N2 не володіє властивостями передачі від людини до людини", - повідомили в Центрі з контролю за інфекційними захворюваннями в Атланті.

Всі зареєстровані в США випадки захворювання на новий грип відбулися за рахунок передачі вірусу до людини від свиней.

"Від людини до людини він не передається. Людський організм для цього штаму є безвихіддю. Це є надійною ознакою того, що на даному етапі цей різновид штаму до епідемічного розповсюдження не призведе", - говорять лікарі.

Вести, Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «У Монголії розгулявся новий вірус грипу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути