вівторок, 13 липня 2010 11:57

У Могильова хочуть садити за будь-які крадіжки

У Могильова хочуть садити за будь-які крадіжки

Міністерство внутрішніх справ спільно з Генеральною прокуратурою ініціюють введення настання кримінальної відповідальності за крадіжку майна незалежно від вартості вкраденого.

Про це під час розширеної колегії МВС повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Попков, передає proUA.

"Спільно з Генеральною прокуратурою ми підготували пропозиції щодо збільшення межі настання кримінальної відповідальності за крадіжку чужого майна... Пропонується передбачити кримінальну відповідальність незалежно від суми вкраденого, але з деякими деталями: з проникненням у житло, інші приміщення або схованки, крадіжки з одягу, сумки, а також з автотранспорту", - сказав він.

Попков повідомив, що в січні-червні майже на третину збільшилася кількість зареєстрованих злочинів.

За його словами, зростання злочинів сталося насамперед за рахунок збільшення кількості зареєстрованих крадіжок (у 2,5 рази).

Нагадаємо, в червні 2009 року Верховна Рада понизила мінімальну вартість майна, за крадіжку якого настає кримінальна відповідальність, з 907 гривень 50 копійок до 60 гривень 50 копійок.

Рада встановила, що крадіжка майна вважається дрібною, якщо вартість такого майна не перевищує 0,2 не оподатковуваних податком мінімумів доходів громадян (60 гривень 50 копійок), за таку крадіжку передбачена адміністративна відповідальність, а за крадіжку майна, вартість якого перевищує зазначену суму, настає кримінальна відповідальність.

Зараз ви читаєте новину «У Могильова хочуть садити за будь-які крадіжки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути