Ексклюзиви
середа, 17 лютого 2010 14:05

У МНС попередили, що в Україні будуть паводки середнього рівня

У МНС попередили, що в Україні будуть паводки середнього рівня

В Україні очікуються паводки середнього і вище середнього рівнів, прогнозують в Міністерстві з питань надзвичайних ситуацій.

"За нашими даними, паводок буде середнім або вище середнього", - сказав глава МНС Володимир Шандра на прес-конференції в Києві в середу.

За його словами, можна чекати подій, пов"язаних з самовільно побудованими будівлями поблизу річок, а також недоробками місцевих комунальних служб, наприклад, засмічення водостоків і зливових каналізацій.

При цьому, за словами В.Шандри, рівень води залежатиме від об"єму опадів і швидкості танення снігу.

Міністр завірив, що його відомство готове до подолання можливих наслідків паводку. "Можу сказати, що країна до середнього і вище середнього паводку готова", - сказав він.

В.Шандра також повідомив, що на засіданні уряду в середу ухвалено рішення про виділення 30 млн. грн. Державному комітету водного господарства для забезпечення роботи водних споруд по скиданню зайвої кількості вод і зниження їх рівня в Дніпровському каскаді.

МНС України відпрацювало можливості взаємодії з рятувальниками Польщі, Румунії, Угорщини, Словаччини, Білорусі і веде постійний обмін відповідною інформацією з колегами.

За інформацією міністра, на сьогоднішній день в цілому в Україні рівень вологи, накопиченої в сніжному покриві, в середньому в 2-3 рази вищий за норму, проте надію на уникнення негативних наслідків після танення снігу дає малий і середній рівень вологи в ґрунті і незначне його промерзання.

Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «У МНС попередили, що в Україні будуть паводки середнього рівня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути