середа, 15 червня 2011 13:53

У Львові вирішили закрити російськомовну школу

У Львові вирішили закрити російськомовну школу

Львівську школу №35 із російською мовою викладання, що на вул. Шухевича, 2 міська влада хоче закрити на капітальний ремонт на невизначений термін. Вчителі та учні тимчасово навчатимуться позмінно в приміщення російськомовної школи № 52 на вулиці Гоголя. Батьки та колектив школи проти закриття на ремонт школи.

"Наша школа попала під приціл, бо у нас мало учнів і ми знаходимося в самому центрі міста - каже Тетяна Невська, 42 роки, завуч львівської школи №35.- ходять чутки, що прикриваючись ремонтом, нашу школу взагалі закриють. Із власних джерел знаємо, що тут хочуть відкрити приватну школу "Ерудит". Там навчаються діти наших чиновників, сини мера".

У школі навчається 180 учнів, немає десятого та одинадцятого класів. В кожному класі по двадцять учнів. Працює 20 вчителів та працівників техперсоналу.

"Уроки у нашій школі російської та української мови однакової тривалості – по дві години на тиждень тих і тих. У Львові і так всього п'ять шкіл із російською мовою і це на 90 тисяч російськомовного населення, що живе у місті. Батькам краще, аби їхні діти навчалися у класах із меншою кількістю дітей", – каже голова ради школи Ніна Вербова, 47 років.

У школі є спортзал, відремонтований чотири роки тому, їдальня, майданчик у дворі. Дрібні ремонти роблять за кошти батьків та спонсорів.

"Приміщення цієї школи в незадовільному стані. Потрібен ремонт даху і котельні. Міська рада виділила 295 тисяч гривень на її капремонт, - каже начальник управління освіти Львівської міської ради Володимир Огура, 40 років. - Скільки триватимуть роботи – поки не знаємо. Оцінки та кошторис ремонту ще не проводили".

Нагадаємо, впродовж останніх п'яти років реорганізовано, призупинено діяльність або ліквідовано 1,2 тис. загальноосвітніх навчальних закладів.

Зараз ви читаєте новину «У Львові вирішили закрити російськомовну школу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути