Ексклюзиви
вівторок, 31 липня 2007 15:39

У Ленінградській області виявлений "концтабір" для самотніх людей

За дорученням губернатора Ленінградської області Росії Валерія Сердюкова проводиться перевірка благодійного фонду "Подяка", який під виглядом притулку для самотніх хворих людей влаштував концтабір в селищі Осьміно. Як мовиться в повідомленні прес-служби губернатора Ленінградської області, близько 20 чоловік - інвалідів, людей непрацездатних і таких, що не можуть за собою залицятися - протягом декількох місяців проживали в двох кімнатах дерев"яного барака, а потім були вивезені "благодійниками" в ліс, де жили в наметах. Три люди померли.

"Фонд "Подяка", очолюваний раніше судимою за шахрайство громадянкою Наталією Лукашиною, брав гроші у родичів літніх близьких, рідних людей, нібито щоб за ними залицятися, а також сприяв хворим самотнім людям в переселенні за місто в обмін на петербурзьку житлоплощу. У результаті все, над ким брали так звану "опіку", опинялися в антисанітарних умовах, практично без їжі і відходу".

До губернатора області звернулися місцеві жителі. В ході перевірки ГУВС ці факти підтвердилися.

Інваліди розподілені в лікарні і удома старезних області, але частину постояльців прямо з наметів представники "Подяки" вивезли в невідомому напрямі, наголошується в повідомленні. Міліція зараз розшукує їх і вивчає деталі, повідомляє "Газета.Ru".

Зараз ви читаєте новину «У Ленінградській області виявлений "концтабір" для самотніх людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути