Ексклюзиви
четвер, 13 листопада 2008 11:04

У Криму живе кішка з подвійним українсько -російським "громадянством"

У Криму живе кішка з подвійним українсько -російським "громадянством"

На керченській поромній переправі живе домашня кішка з подвійним українсько-російським "громадянством", яка самостійно подорожує між двома країнами на поромі "Керч (Україна) - Порт Кавказ (Російська Федерація)".

Як повідомляє в середу керченський міський портал kerch.com.ua, представник роду котячих з"явився на керченській стороні два роки тому, прибувши, як і належить, на поромі.

Зійшовши з морського транспорту, тварина влаштувалася, щоб далеко не ходити, прямо в адміністративній будівлі залізничної переправи. У той час підприємство переживало нелегкі часи становлення і знаходилося в поставлених упритул металевих бараках, по дахах яких натовпами носилися миші.

Кота спочатку охрестили Ваською, проте, пізніше з"ясувалося, що Васька не кіт, а кішка і її перейменували у Василину.

Кішка вирішила, що повинна позбавити людей, які дали їй притулок, від мишей і переловила їх всіх до однієї. Отримавши статус рятівника, Василина здобула до себе пошану і загальну любов. Щодня вона обходить свої володіння, які не обмежуються, втім, одним офісом.

"З ранку скрізь походить, все перевірить, до митників зайде, до прикордонників, навіть вагони обнюхає. Рівно в 12 приходить на кухню. Довелося купити їй спеціальну миску і витрачатися на котячий корм", - розповідають працівники переправи.

Але, як виявилось, у росіянки є одна риса - ностальгія за батьківщиною. Одного разу кішка пропала. Прикордонники, які мають камери спостереження на всій підконтрольній території, відстежили мандрівницю: вона зайшла на пором разом з пасажирами і виїхала до Росії.

"Думали - не повернеться більше, проте, незабаром вона знову з"явилася, як ні в чому не бувало", - згадують на переправі.

Відтоді Василина іноді пропадає, без паспорта подорожуючи між країнами, і живе на двох переправах: то на українській стороні, то на російській, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «У Криму живе кішка з подвійним українсько -російським "громадянством"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути