понеділок, 15 травня 2006 18:01

У Криму рятувальники намагаються зняти зі скелі туристів

 

У Криму рятувальники МНС намагаються зняти із стометрової прямовисної скелі 4-х туристів.

У прес-службі Головного управління МНС України в АРК повідомили, що 13 травня четверо молодих людей пішли в гори. Туристи почали свою подорож біля села Богатир, плануючи піднятися на масив Бойко, переночувати там, а вранці спуститися вниз, дійти до "Ванни молодості", а потім до шосе.

У зазначений час 14 травня товариш туристів чекав їх в домовленому місці. Коли вони не з"явилися, він почав дзвонити на мобільні телефони зниклих, але вони не відповідали. Вночі 15 травня звернулися по допомогу в МНС Криму.

Як розповів командир взводу кримського гірського пошуково-рятувального загону МНС Віктор Болдирь, на пошуки людей вийшли 4 рятувальники. За словами Болдиря, рятувальникам відомо, що мобільний зв"язок практично повністю відсутній в котловані і на дні каньйону. Обстеживши можливий шлях зниклих туристів і нікого не знайшовши до 6-ти годинників ранку, група рятувальників вирішила пройти ще раз цей шлях. Одночасно з ними на пошуки вийшли ще 2 рятувальники і батьки зниклих, передає УНІАН.

Перша група рятувальників спускалася на дно каньйону, коли вдалині побачили силует дівчини. Виявилось, що туристи пішли по стежині, яка привела їх до практично прямовисних скель. Ні спуститися, не піднятися назад вони не могли, до того ж гори блокували мобільний зв"язок.

На даний момент на місці працює група рятувальників МНС з альпіністським спорядженням - знайдених туристів необхідно підняти, приблизно, із стометрової практично прямовисної скелі. Висота стін каньйону досягає в деяких місцях 300 метрів.

Болдирь вважає, що туристи заблукали, понадіявшись на описані в купленій ними карті Криму переходи. На карті, випущеній однією з кримських фірм спільно з лісниками, наголошується, що всі переходи обладнані і маршрути позначені, що у результаті опинилося не зовсім так, відзначив командир взводу рятувальників, пише ForUm.

Зараз ви читаєте новину «У Криму рятувальники намагаються зняти зі скелі туристів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути