понеділок, 24 березня 2008 09:56

У Криму розгорається скандал навколо Мерседеса Анатолія Гриценка

У Криму триває скандал довкола придбаного кримським спікером Анатолієм Гриценком дорогого автомобіля. І хоча вибухнув він іще минулого року, зараз давній опонент керівника Верховної Ради Криму, народний депутат України Геннадій Москаль оприлюднив нові деталі цієї історії.

Як повідомляє радіо "Свобода", торік історія з придбанням Верховною Радою Криму престижного і дорогого автомобіля Mercedes-Benz S500 Long ледь не призвела до кримінального переслідування кримського спікера Анатолія Гриценка. Щоб уникнути цього, керівник парламенту автономії розпорядився скасувати рішення про закупівлю в обхід тендерної процедури і за бюджетні гроші, а придбав автомобіль за власні. Взявши для цього кредит у майже мільйон двісті п"ятдесят тисяч гривень, він заявив, що має змогу це зробити, бо отримує зарплату у 17 тисяч гривень. Про скандал потроху забули, і він навіть майже не вплинув на перебіг позачергової виборчої кампанії минулого року.

Але давній політичний опонент кримського голови, колишній начальник міліції Криму, а зараз перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з боротьби з організованою злочинністю Геннадій Москаль днями нагадав давню історію. "Пан Гриценко минулого року взяв мерседеса за мільйон двісті тисяч, у кредит на 15 років. А цього року кілька днів тому усю суму повністю погасив. Останній транш – 600 тисяч гривень. А звідки такі гроші? Напевно, з"явилася якась інвестиція, але звідки? А те, що він обіцяв, – 15 років справно платити зі своєї зарплати, – на жаль, він вас обманув", – сказав кримським журналістам Геннадій Москаль.

Голова Верховної Ради Криму Анатолій Гриценко на запитання Радіо Свобода, чи правдива інформація Геннадія Москаля, а також чи не збирається він оприлюднити декларацію про доходи свої і родини, відповів не повністю: "Що стосується декларації, то я її закінчую і, безумовно, оприлюдню у мас-медіа. Стосовно першого запитання, то я вважаю, що засоби масової інформації приділяють занадто багато уваги хворій уяві пана Москаля".

Тему, чи достатньо заробляють кримські чиновники, щоб жити у викличній розкоші, зараз активно обговорює кримська преса. Нещодавно сімферопольська газета "События" опублікувала матеріал, в якому описується, як дружина кримського спікера придбала яхту, що зараз стоїть у яхт-клубі містечка Щолкіно на Азовському морі під арештом митниці, бо виявилася контрабандною. Публічно цю інформацію Анатолій Гриценко не спростував, але стало відомо, що він телефонував редакторові видання Наталі Панченко і після різкої розмови пообіцяв подати до суду.

Саме ця газета торік зверталася до кримського спікера, як і до інших чиновників, із проханням оприлюднити на її шпальтах декларацію про доходи. На відміну від багатьох посадовців, Голова Верховної Ради автономії відмовився, сказавши, що зробить це лише після представника Президента України в Криму, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «У Криму розгорається скандал навколо Мерседеса Анатолія Гриценка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути