Ексклюзиви
четвер, 30 серпня 2007 13:07

У Криму нашестя хом"яків

У Криму нашестя хом"яків
Жителі Сімферополя поступово звикають до великої кількості диких хом"яків у місті. Місцеві санітарні служби розкидають отруту не тільки проти щурів, а й проти хом"яків.

За словами працівника Сімферопольської санепідемстанції Миколи Товпинця, популяція цих гризунів почала різко збільшуватися в Криму ще в 1970-х. Тоді на це не звертали уваги. Вважалося, що хом"яки не завдають такої шкоди, як щури. Нині думка санітарів змінилася.

— По-перше, хом"яки винищують те, що росте в городах жителів приватного сектору. Не лише овочі, а навіть і квіти. Але це ще півбіди. Хом"яки розносять небезпечні хвороби, такі як лептоспіроз. Боротися з ними дуже важко. Вони розбігаються з міських паркових зон. У таких місцях не можна розкидати отруту, бо там відпочивають люди, — пояснює Товпинець.

Він каже, що хом"яки в майбутньому можуть навіть потіснити щурів. Клімат Криму ідеально підходить для їхнього проживання й розмноження. Особливо багато їх в передгірських районах.

Попри свій маленький зріст, ці гризуни дуже сміливі. У разі небезпеки вони не тікають, а кидаються в бій. Такою небезпекою може стати навіть дитина, яка необачно потурбувала їх. У Сімферополі вже були випадки, коли людей кусали скажені хом"яки.


"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «У Криму нашестя хом"яків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути