пʼятниця, 11 липня 2008 13:57

У Криму активізувалися зсувні процеси

У Севастополі цього року активізувалися зсувні процеси, що відповідає прогнозам учених, які передбачали наростаючу активність зсувів у Криму з 2008 по 2011 рік.

Про це повідомив на плановому засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій начальник Управління з надзвичайних ситуацій Севастопольської міської державної адміністрації Мирослав Сагайдак.

Зокрема, за його інформацією, з настанням літа "прокинувся" зсув на вулиці Подольцева, який не давав про себе знати більш як 5 років; різко посилилося обвалення берегів на мисі Фіолент. Крім того, пильної уваги вимагає ділянка від району Радіогірка (північна сторона міста) до селища Андрієвка (напрям на північ від Севастополя у бік Євпаторії), де зсув 1200 м завдовжки захопив майже 30 га. Залишається проблемною зсувна ділянка в районі Севастопольської ТЕЦ (район Інкерману).

За словами М.Сагайдака, міською державною адміністрацією в 2006 році розроблена і затверджена програма заходів щодо захисту від зсувів на період до 2011 року, підготовлене розпорядження, в якому визначений перелік зсувонебезпечних ділянок. Проте виділення коштів і їх освоєння згідно з програмою йде недостатньо ефективними темпами, вважає він. Якщо в 2004 році на ці цілі було виділено 1 млн. 800 тис. грн., то в 2005 році – 100 тис. грн., у 2006 бюджетні кошти на ці цілі взагалі не виділялися, в 2007 році з виділених 540 тис. було освоєно 460 тис. грн. Служба "Укравтодор" у 2007 році одержала на ці цілі близько 2,5 млн. грн., які були витрачені на ліквідацію і запобігання зсувів на трасі Севастополь – Ялта в районі Ласпі, повідомив начальник Управління.

За інформацією відділу у справах преси та інформації Севастопольської міської державної адміністрації, комісія ухвалила рішення зобов"язати Управління капітального будівництва міськдержадміністрації розробити проектну документацію на підставі існуючої програми заходів щодо захисту від зсувів для планомірного виділення грошей на ці цілі і своєчасного здійснення інженерно-технічних робіт, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «У Криму активізувалися зсувні процеси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути