Ексклюзиви
понеділок, 01 серпня 2011 17:56

У Крим прилетіли рожеві пелікани

У Крим прилетіли рожеві пелікани

Рожеві пелікани, які зазвичай воліють проводити літо в дельті Волги під Астраханню, прилетіли в липні в Крим, на острівці солоних озер в районі Феодосії, пише "Сегодня.ua".

Науковий співробітник Опукського природного заповідника Ігор Сікорський розповів виданню, що на озерах Камишинський луг і Кояшське зараз можна побачити від 500 до 1000 рожевих пеліканів.

"Точніше підрахувати складно, тому що обережні птахи підпускають спостерігачів не ближче ніж на сотню-другу метрів. Своє літнє кримське дозвілля вони проводять досить одноманітно - з ранку відлітають кудись поїсти рибки (ймовірно, на Фронтове водосховище), а потім цілий день сидять на воді, збившись у великі зграї ", - пише газета "Победа". Сікорський вважає, що це, судячи з оперення, вже дорослі віком від цього року птиці.

Линяють рожеві пелікани один раз на рік - з середини літа.

У Криму пелікани з'являються ранньою весною, вже в перших числах березня, в більш північні райони летять дещо пізніше. За спостереженнями співробітників Опукського заповідника, з кінця квітня можна побачити рожевих пеліканів, що пролітають до місць майбутніх гніздових колоній. У цей час вони тримаються вже парами. Відлітають на зимівлю вони досить пізно, після початку заморозків. А наступної весни молоді особини до рідних гнізд не повертаються. Перші два-три роки життя пелікани не гніздяться і проводять цей час, імовірно, десь поблизу місць зимівлі.

Зараз ви читаєте новину «У Крим прилетіли рожеві пелікани». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути