Ексклюзиви
субота, 22 березня 2008 12:30

У Кракові заборона фарбувати великодні яйця діяла майже 100 років

Мешканці польського міста Кракова після майже сторічної заборони знову можуть легально фарбувати яйця на Великодень, який цього року католики відзначають 23 березня, повідомило у п`ятницю польське інформагентство PAP.

За інформацією агентства, мер Кракова Яцек Майхровський видав рескрипт, що скасовує заборону розписувати і фарбувати великодні яйця, який був введений 3 квітня 1915 року тодішнім мером для запобігання "марній витраті яєць" у тяжкий військовий час, коли місто страждало від браку продовольства.

Ця заборона після закінчення Першої світової війни так і не була скасована, тож теоретично кожен житель Кракова, який дотримувався пасхальної традиції, порушував при цьому закон, за що міг зазнати покарання у вигляді виплати штрафу або двотижневого арешту.

Цієї неділю більшість поляків святкуватимуть одне з найважливіших для них свят - католицький Великдень, або Вельканоц, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «У Кракові заборона фарбувати великодні яйця діяла майже 100 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути