четвер, 19 листопада 2009 17:46

У Конго літак із сотнею пасажирів приземлився у лаву

У Конго літак із сотнею пасажирів приземлився у лаву

Пасажирський літак замість злітної смуги приземлився в лаву, поранивши 20 осіб на сході Конго. Про це повідомляє Associated Press з посиланням на офіційну радіостанцію ООН.

Літак слідував з Кіншаси в Гомі і під час посадки екіпаж попередив пасажирів про тяжкі хмари за бортом. Один з пасажирів повідомив, що літак приземлився прямо в лаву поблизу аеропорту Гома.

Офіційний представник місії ООН у Конго повідомив на умовах анонімності, що на борту перебувало 117 пасажирів, серед яких був і губернатор провінції Північна Ківу. Високопосадовець не постраждав.

Це вже не перший подібний випадок. Після виверження вулкану в 2002 році лава потекла на злітну смугу Гоми і влада досі не усунула всі наслідки. Лава розплавила значну частину смуги, скоротивши її з трьох кілометрів до менш ніж півтора.

Вантажний літак вибухнув після того, як вдарився в застиглу лаву на злітній смузі аеропорту в 2007 році. Загинуло щонайменше вісім осіб.

А в квітні 2008 року DC-9 врізався у міський ринок після невдалої спроби зльоту з аеропорту Гоми, забравши щонайменше 40 життів, більшість з них на землі.

За даними Aviation Safety Network, Конго пережила більше фатальних авіакатастроф, ніж будь-яка інша африканська країна з 1945 року.

Однак не дивлячись на це, авіація залишається одним з найбільш надійних способів пересування у величезній країні розміром із Західну Європу, яка має лише 500 кілометрів доріг з твердим покриттям.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Конго літак із сотнею пасажирів приземлився у лаву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути