четвер, 26 січня 2012 12:23

У Кличка скаржаться, що Попов наплодить 30 тисяч кіосків у Києві

У Кличка скаржаться, що Попов наплодить 30 тисяч кіосків у Києві

Кількість кіосків у столиці може збільшитися до 30 тисяч. До таких наслідків призведе сьогоднішнє рішення міської влади про легалізацію незаконних малих архітектурних форм у Києві. Про це заявила заступник голови фракції "УДАР" у Київраді Наталія Новак.

"Влада просто узаконює кіоски, які встановлені самовільно й декларує, що місто нібито отримає від цього 150 млн гривень. Але завтра це обернеться колосальними затратами. Адже через рік їх все одно потрібно буде демонтовувати  й відновлювати благоустрій територій. КМДА розплодила у Києві величезну кількість нелегальних МАФів, а тепер вирішила їх легалізувати. І в цьому чиновникам допомагають колеги з колишньої прочерновецької більшості", - розповіла Новак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через нову автостанцію знесуть кіоски

Вона зазначає, що влада вже більше року не може розробити схему розміщення малих архітектурних форм у Києві.

"Ми чуємо лише обіцянки затвердити її за участі громадськості. Але під громадськістю, на жаль, розуміють виключно учасників ринку МАФів та  громадські організації, створені на їх підтримку.  Думка ж пересічних киян, які потерпають від навали кіосків, нікого не цікавить", - додала депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З міст зникнуть аптечні кіоски

Новак підкреслила, що лад у сфері діяльності МАФів потрібно наводити обов'язково.  Але не за принципом "ще на рік залишимо свавілля, а потім працюватимемо по закону".

У фракції "УДАР" відзначають, що за часів керівництва КМДА Олександром Поповим  кількість МАФів збільшилась на декілька тисяч.

Більш того, наголошують в партії, Головне управління містобудування та архітектури КМДА весь час видавало у великій кількості тимчасові дозволи (паспорти прив'язки) на встановлення МАФів, які не передбачені законом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві демонтували перший кіоск на Контрактовій площі

"Боротьба за наведення порядку на ділі виявляється банальним перерозподілом сфер впливу, пов'язаних з торгівлею в тимчасових спорудах. При чому, влада насправді витискає дрібних підприємців із цієї сфери. Їм на зміну приходить системний бізнес, який  не обмежується встановленням одного-двох, а прагне встановити десятки кіосків. Під керівництвом Попова Київ перетвориться на місто десятків тисяч кіосків", - підсумовує Новак.

Зараз ви читаєте новину «У Кличка скаржаться, що Попов наплодить 30 тисяч кіосків у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути