понеділок, 23 січня 2012 17:40

Людина Кличка очолила наглядову раду "Київенерго" Ахметова

Людина Кличка очолила наглядову раду "Київенерго" Ахметова

Наглядова рада ПАТ "Київенерго" на засіданні 23 січня обрала своїм главою Івана Плачкова.

Про це повідомила прес-служба найбільшого вертикально-інтегрованого енергохолдингу Україна "ДТЕК" бізмесмена Ріната Ахметова.

"Плачков обраний незалежним членом та главою наглядової ради. Він буде представляти інтереси Київської міської ради та Київської міської державної адміністрації", - сказано в повідомленні.

Плачков є депутатом Київської міської ради від партії "Удар" Віталія Кличка. Раніше двічі займав пост міністра енергетики та вугільної промисловості України, працював на посаді генерального директора, глави правління "Київенерго".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Настав вирішальний момент у боротьбі з кризою - глава МВФ

Крім того, наглядова рада "Київенерго" призначила генеральним директором компанії Олександра Фоменка. Він раніше працював генеральним директором ПАТ "Дніпрообленерго"

Акціонери "Київенерго" на позачергових зборах також обрали членами наглядової ради компанії НАК "Енергетичну компанію України", DTEK LLC, DTEK Holdings Ltd., DTEK Holdings BV, DTEK Investments BV.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські аграрії отримують від держави у 160 разів менше грошей, ніж європейські

Зазначимо, ДТЕК володіє 71,82% акцій "Київенерго". Ще 25% +1 акція компанії належить НАК "Енергетична компанія України".

"Київенерго" експлуатує практично всі енергетичні об'єкти, розташовані в столиці, за винятком Дарницької теплоелектроцентралі.

ДТЕК створений у 2005 році для управління енергетичними активами групи "Систем Кепітал Менеджмент" ("СКМ", Донецьк) Ахметова. Холдингу делеговані функції зі стратегічного управління підприємствами групи, що становлять вертикально інтегрований ланцюжок з видобутку і збагачення вугілля, виробництва та реалізації електроенергії.

Зараз ви читаєте новину «Людина Кличка очолила наглядову раду "Київенерго" Ахметова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути