Ексклюзиви
понеділок, 20 липня 2009 15:09

У Кличка кажуть, що законних підстав платити за новими тарифами немає

У Кличка кажуть, що законних підстав платити за новими тарифами немає

Законних підстав платити за новими тарифами немає, - заявив в інтерв"ю журналістам один з лідерів Блоку Віталія Кличка у Київраді Дмитро Андрієвський.

"Розпорядження щодо підвищення тарифів, підписані першим заступником Київського міського голови Анатолієм Голубченком – посадовою особою державної адміністрації, яка не має таких повноважень. Рішення щодо підвищення тарифів згідно п.2 ст.7 Закону України "Про житлово-комунальні послуги" може приймати тільки орган місцевого самоврядування. Голубченко ж є представником державної адміністрації, яка такими повноваженнями не наділена", - зазначив Дмитро Андрієвський.

Крім того, на думку опозиційного політика, незаконність нових тарифів підтверджено двома гілками влади – виконавчою та судовою. "І Кабінет міністрів, і Шевченківський районний суд м. Києва зупинили підвищення тарифів як таке, що суперечить законодавству та порушує права громадян", - наголосив депутат.

"Підставою підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги може бути збільшення доходів та платоспроможності населення. Зараз – криза, і про таке збільшення не йдеться. А вартість послуг зросла у 2-2,5 рази при вкрай низькій якості. Тому розпорядження КМДА порушують п. 7 ч. 1 ст. 30 Закону України "Про житлово-комунальні послуги", який встановлює обов"язкове випередження зростання доходів населення над зростанням цін/тарифів на житлово-комунальні послуги", - підкреслив Андрієвський.

За матеріалом УНІАН

Зараз ви читаєте новину «У Кличка кажуть, що законних підстав платити за новими тарифами немає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути