вівторок, 12 травня 2020 15:19

У київський суд надійшов позов проти Китаю

У київський суд надійшов позов проти Китаю
Громадська організація, яка виступає позивачем, просить суд визнати бездіяльність держорганів та окремих представників. Фото: pixabay

Окружний адміністративний суд Києва отримав позов із проханням встановити бездіяльність уряду Китайської Народної Республіки та державних органів України, що призвело до поширення Covid-19.

Відповідачами позивач визначив Державну раду КНР, Офіс президента України, Кабінет міністрів України, Міністерство охорони здоров'я України та Міністерство соціальної політики України, про це повідомляє пресслужба суду.

Також вказали, що відповісти мають Служба безпеки України, Офіс генерального прокурора, експрем'єр-міністр Олексій Гончарук, колишні міністри охорони здоров'я Зоряна Скалецька та Ілля Ємець, а також 48 народних депутатів України - членів парламентських комітетів з питань бюджету та з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус у Китаї: 11 млн уханців перевірять за 10 днів

Громадська організація, яка виступає позивачем, просить суд визнати бездіяльність цих органів та окремих представників. На думку ГО, вони не вжили належних заходів реагування, спрямованих на захист населення від інфекційних хвороб та запобігання поширенню на території України інфекції.

Загалом позов містить 9 вимог, серед яких зобов'язати уряд КНР виплатити усі цивільно-правові збитки та реституцію, встановлені нормами міжнародного права; зобов'язати Кабмін розробити та виконати відповідні державні цільові програми та санітарно-протиепідемічні правила і норми на виконання Закону "Про захист населення від інфекційних хвороб": зобов'язати МОЗ забезпечити проведення комплексних клінічних випробувань лікарських засобів та експертизи матеріалів клінічних випробувань з метою запобігання поширенню на території України Covid-19.

Наразі суд вирішує, чи відкривати провадження за цією адміністративною справою.

Американський президент Дональд Трамп звинувачує у глобальній пандемії Китай. ВІн розглядає різні варіанти з точки зору наслідків для Пекіна через вірус. Про це повідомляє Reuters після спілкування з лідером США. "Я можу багато", - сказав Трамп.

Зараз ви читаєте новину «У київський суд надійшов позов проти Китаю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути