Співробітники відділу ветеринарної міліції з 15 по 18 червня перевірили 52 торгових точки з приготування і реалізації шаурми і кур-гриль у столиці.
У результаті перевірок припинена діяльність половини з них. Про це повідомляє прес-служба ГУ МВС України в Києві.
Крім того, відносно порушників складено 85 адміністративних протоколів за ст. 107 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
Також вилучено з обороту і утилізувало більше 1 тонни недоброякісної продукції, затримані і доставлені в райуправління 23 людини, які торгували продуктами в невстановлених місцях, вилучено 12 комплектів устаткування для приготування шаурми, винесено 36 розпоряджень про усунення виявлених порушень.
У повідомленні також говориться про те, що дуже часто такі суб"єкти господарювання працюють без яких-небудь дозвільних документів, готують з сировини невідомого походження і сумнівної якості.
"Деякі підприємці використовують пристрої для приготування цієї продукції, які працюють на газовому устаткуванні, що вже само по собі представляє загрозу для оточуючих. Крім того, їжу готують в умовах абсолютної антисанітарії", - відзначили в прес-службі столичного управління міліції.
За матеріали Ліга
Коментарі