пʼятниця, 03 серпня 2007 11:26

У Києві заарештували вербувальницю, яка продала у рабство 400 дівчат

Громадянка Білорусі, яка підозрюється у причетності до вивозу за кордон більше 400 білоруських дівчат для заняття проституцією, затримана по лінії Інтерполу у Києві (Україна), повідомила у п"ятницю начальник управління інформації і громадських зв"язків МВС Білорусі Катерина Самусенкова-Шелегова.

"Затриманій в Києві 29-річній мешканці Білорусі  інкримінується участь у злочинній організації і торгівлі людьми при обтяжливих обставинах. За інформацією правоохоронних органів, вона причетна до вербування і організації вивозу за рубіж більше 400 дівчат з Білорусі, з яких більше 130 були неповнолітніми", - сказала К.Самусенкова-Шелегова.

"Вирішується питання про її екстрадицію до Білорусі", повідомила представник МВС.

З листопада 2000 року по серпень 2004 затримана брала активну участь у діяльності кримінальної структури, що займалося вербуванням білоруських дівчат, зайнятих у сфері модельного бізнесу, залученням їх у проституцію і постачанням у країни Близького Сходу для сексуальної експлуатації".

"Використовуючи довірчі відносини з жертвами, їх уразливе положення через неповнолітній вік, підозрювана під різними приводами - відпочинок, участь у конкурсах краси, демонстрації товарів і фотографувань як моделі, надання "ескорт-послуг" шляхом домовленостей і обіцянки високих заробітків схиляла дівчат до виїзду в країни близькосхідного регіону для спілкування, у тому числі і сексуального, з багатими і впливовими жителями цих держав і їх гостями ", - розповіла представник МВС.

Було заздалегідь встановлено, що затримана супроводжувала дівчат у країни Близького Сходу, виконуючи функції посередника, сказала співбесідник агентства. "У цілому дохід злочинної групи від секс-бизнесу склав не менше 0,5 мільйона  доларів", - поінформувала Самусенкова-Шелегова.

Громадянка Білорусі була оголошена у міжнародний розшук у червні 2007 року, після того, як сховалася від кримінального переслідування, сказав співбесідник агентства, пише Интерфакс.

Зараз ви читаєте новину «У Києві заарештували вербувальницю, яка продала у рабство 400 дівчат ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути