Ексклюзиви
вівторок, 01 червня 2010 13:55

У Києві вимагали посадити "мусоряк", які вбили студента (ФОТО)

Одразу два мітинги зібралися сьогодні о 10 ранку під ворітьми Шевченківського райвідділу міліції Києва, де нещодавно за невідомих обставин загинув студент 19-річний Ігор Індило.

Один мітинг був сформований з ініціативи студентів і не представляв жодну політичну силу. Інший - "Свободівці". Всього перед стінами міліції зібралось близько 300 людей.

"Ми не маємо жодних політичних вимог, - сказав очільник студентів, член "Фундації регіональних ініціатив" Віталій Шабунін. - Ми хочемо зняти усе керівництво Шевченківського відділку, ці люди не мають жодних прав носити погони. Також усі винні в смерті Ігоря мають бути покарані. "Покарати" означає не відкривати справу про перевищення міліцейських повноважень, а засадити цих людей за ґрати ", - сказав Шабунін.

Також студенти надіслали звернення до Верховної Ради, аби та створила Тимчасову слідчу комісію для розслідування цієї справи.

Лідер мітингу зазначив, що він незадоволений тим, що до студентської демонстрації долучилося об'єднання "Свобода".

"Наш захід не має ніякого відношення до цих прапорів. Прошу усі ЗМІ наголосити, що ми не виступаємо ні під чиїм брендом", - зазначив активіст.

Під ворітьми відділку із прапорами стоять мітингувальники "Свободи". Вони вимагають відставки Могильова. Час від часу вони приєднуються до вигуків студентства на кшталт "Убивць на нари", "Ганьба" та "Мусоряку на гиляку".

Після демонстрації мітингувальники поклали вінки та квіти під стіни будівлі, де закатували студента Ігоря. Через ворота пустили не всіх, лише Віталія Шабуніна, кількох студентів та фото і телекамери. Решту залишили за межами подвір'я. Вшанували пам'ять Ігоря хвилиною мовчання.

"Це мирна акція, але якщо цього тижня через ЗМІ не оголосять прізвища вбивць ми гарантуємо агресивніші міри", - заявив Шабунін.

Об 11 годині мітинг розійшовся.

Фото Reuters, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Києві вимагали посадити "мусоряк", які вбили студента (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути