пʼятниця, 18 серпня 2006 11:02

У Києві відкрився Всесвітній форум українців

У столиці розпочав роботу IV Всесвітній форум українців. У ньому приймають участь 450 делегатів, 450 гостей, 80 представників зарубіжних ЗМІ, а також 450 представників фестивалю "Український спів у світі".

На форумі виступить Президент України Віктор Ющенко, а потім представники української діаспори.

У суботу, 19 серпня пройдуть секційні засідання форуму в "Українському домі" і в Києво-Могилянській академії. В "Українському домі" також відбудеться пленарне засідання IV Української всесвітньої координаційної ради.

У рамках IV Всесвітнього форуму українців відіграють 3 великі концерти. Зокрема, 18 серпня у палаці "Україна" відбудеться завершальний концерт всесвітнього фестивалю зарубіжного українства, в якому візьмуть участь 44 колективи з 22 країн.

19 серпня у Національній опері імені Тараса Шевченка пройде концерт українських артистів - майстрів сцен мир "Сміються, плачуть солов"ї".

20 серпня на Співочому полі в 18.00 відбудеться урочиста церемонія закриття форуму і концерт, в якому, зокрема, візьмуть участь Марія Бурмака, групи "ВВ", "Гайдамаки", "Мандри", "Мертвий півень", а також ряд інших творчих колективів, повідомляє ForUm.

Зараз ви читаєте новину «У Києві відкрився Всесвітній форум українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути