четвер, 25 лютого 2010 13:36

У Києві студенти-хакери грабували банки

У Києві студенти-хакери грабували банки

У Києві СБУ викрила та припинила діяльність злочинного угруповання, яке здійснювало хакерські атаки на банківські комп"ютерні мережі й незаконно списувало грошові кошти з рахунків.

Про це повідомили у прес-службі СБУ.

Організаторами протизаконного бізнесу виявилися троє студентів, які навчаються на випускному курсі одного з провідних технічних вузів столиці. Щоб не привертати увагу правоохоронців злочинці викрадали через банкомати по 50 – 95 тисяч гривень (за вітчизняним законодавством банківська операція на суму до 100 тисяч гривень не підлягає фінансовому моніторингу).

З"ясовано, що використовуючи вірусні "троянські" програми, майбутні інженери-програмісти зламували електронні скриньки банківських клієнтів та дізнавалися інформацію про коди доступу до їх рахунків. Потім зловмисники відкривали у фінансових установах рахунки на підставних осіб і отримували пластикові платіжні картки. За їх допомогою ділки викрадали гроші з рахунків дійсних клієнтів банку, отримуючи готівку у банкоматах.

У Печерському районі столиці оперативники СБУ затримали підозрюваних 21-річного мешканця Рівненщини, 22-річного жителя Хмельницької області та 21-річного киянина під час передачі одному зі спільників восьми банківських карток, призначених для обготівковування.

При огляді орендованої зловмисниками квартири виявлено і вилучено портативний комп"ютер, на якому знаходились хакерські програми, база даних понад 100 фізичних осіб (паспортні дані, номери телефонів, коди доступу до рахунків), з банківських карток яких вже обготівковувалися грошові кошти з рахунків юридичних та фізичних осіб. Крім того, знайдено пакети документів для відкриття ще 215 банківських карткових рахунків на підставних осіб.

Слідчими ГУ СБ України у м. Києві та Київській області вирішується питання про порушення кримінальної справи.

Зараз ви читаєте новину «У Києві студенти-хакери грабували банки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути