субота, 11 липня 2009 17:54

У Києві щодня ламається 50-60 ліфтів

У Києві щодня ламається 50-60 ліфтів

Щодня у Києві через несправність простоюють приблизно 50-60 ліфтів. Про це повідомив начальник Головного управління житлового господарства КМДА Володимир Стороженко під час оприлюднення інформації про стан ліфтового господарства Києва перед депутатами Київради.

У Києві, за його даними, на 10 тисяч 768 житлових будинків припадає 19 тисяч 453 ліфти. Ліфтів, які відпрацювали понад 25 років і, згідно з вимогами Держгірпромнагляду України, підлягають заміні або модернізації, у Києві 33% або 6 тисяч 400. На ремонт і заміну цих ліфтів потрібно 2,4 млрд грн.

Якщо у 1997 році було замінено і модернізовано 34 ліфти, у 1998 році – 14, то в 2007 році замінено чи модернізовано 353 ліфти на суму 86,7 млн грн, а в 2008 році – 489 на суму 127,3 млн грн.

Водночас за минулий рік існує борг міста по розрахунку за проведені ремонтні роботи в сумі 48 млн грн, і ще 46 млн грн боргу мають районні комунальні підприємства житлового господарства.

"На 2009 рік передбачені кошти на заміну та модернізацію ліфтів на грудень. 40 млн грн - це малоймовірно, що вони будуть направлені. Тобто, якщо навіть вони будуть направлені, то це дасть нам можливість замінити і модернізувати всього 133 ліфти", - наголосив Стороженко.

Він також нагадав, що у червні Держгірпромнагляд зупинив 152 ліфти у Києві. "Тимчасово проблема знята. Зараз буде готуватись проект рішення, щоб все таки направити 5 млн грн на проведення поточного ремонту цих ліфтів", - пояснив ситуацію начальник управління.

Перший заступник голови Київської міської держадміністрації Анатолій Голубченко 19 червня повідомив, що кошти на ремонт ліфтів житлових будинків київська влада планує виділити у липні. Він сказав, що дав доручення 40 млн грн на ліфтове господарство, закладені як видатки на грудень, "наблизити починаючи з липня".

Відзначимо, що кошти від реклами в київських ліфтах підуть на ремонт ліфтового парку столиці. Відповідне розпорядження підписав київський мер Леонід Черновецький.

За матеріалом УНІАН

Зараз ви читаєте новину «У Києві щодня ламається 50-60 ліфтів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути