Ексклюзиви
субота, 03 березня 2018 12:24

У Києві попрощалися з легендарним пілотом "Антонова"
5

Фото: Facebook

На Київському міському кладовищі "Берківці" урочисто і в супроводі військових почестей в останній шлях проводили заслуженого льотчика-випробувача, Героя СРСР, Юрія Курліна.

Про це повідомляє ДП "Антонов" на своїй сторінці в Facebook.

Над могилою Юрія Курліна пролетів перший у світі широкофюзеляжний транспортний літак Ан-22. Юрій Курлін був першим, хто в 1960-хх роках випробував цей літальний апарат.

"Сьогодні на Київському міському кладовищі "Берковці" з особливою урочистістю та у супроводі ряду військових почестей в останню путь проводили заслуженого льотчика-випробувача, Героя Радянського Союзу Юрія Володимировича Курліна. З ним попрощалися рідні, близькі людини, колеги, учні та знайомі. Всі згадували неповторні риси характеру Ю.В. Курліна, шляхетні вчинки, добрі справи, надаючи належне його надвисокому професіоналізму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Леонід Каденюк помер під час пробіжки

"В небі, над могилою, з'явився сам велетень-красень "Антей"! За авіаційною традицією Ан-22 помахав в польоті могутніми крильми, востаннє вітаючи свого першого Командира, який ставив його на крило, допомагав освоїтися в експлуатації та навчав виконувати найскладніші задачі... Вони разом пережили тріумфи та перемоги, виконували завдання, які іншим були не під силу! Вічна пам'ять та шана, дорогий Юрію", - ідеться в повідомленні.

Юрій Курлін помер на 89 році життя.

Він брав участь у створенні і випробуванні всесвітньо відомих літаків сімейства "АН" Ан-2, Ан-8, Ан-10, Ан-12, Ан-14, Ан-24, Ан-26, Ан-28, Ан-30 Ан- 32, Ан-72, Ан-74, Ан-22, Ан-124, Ан-225. Крім того, льотчик займався викладацькою діяльністю, навчав молодих пілотів управлінню літаками. Екіпаж під його командуванням підняв у повітря найбільший в світі турбогвинтовий літак – Ан-22 "Антей". Це сталося рівно 53 роки тому.

Зараз ви читаєте новину «У Києві попрощалися з легендарним пілотом "Антонова"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути