четвер, 20 листопада 2008 16:19

У Києві покажуть фільм про свідків Голодомору "Живі"

21 листопада в столичному Будинку кіно відбудеться прем"єра документального фільму "Живі" режисера Сергія Буковського, відомого роботою над стрічками "Всі повинні померти", "Назви своє ім"я".

Як повідомляє прес-служба Фонду "Україна-3000", картина розповідає про події Голодомору 30-х років в Україні. Робота над проектом тривала близько року. У картині знято 28 свідків Голодомору.

Оповідачем у стрічці є британський журналіст Гарет Джонс, чия правда про трагедії українців не була почута на Заході. "Працюючи над картиною, ми свідомо уникали розповідей про жахи Голодомору, випадки канібалізму тощо, хоч нічого жахливіше за це немає. Однак тут приховано елемент спекуляції - дуже уже просто таким чином викликати сльози. Так й чи пояснює це що-небудь в самій трагедії, або розкриває її суть? Ми не претендуємо на істину. Попереду ще велика робота і, впевнений, хороші фільми", - каже режисер картини.

В урочистій презентації картини візьмуть участь виконавчі продюсери стрічки Марк Едврдс (США) і Вікторія Бондар (Україна), консультанти фільму, серед яких - Андреа Граціозі з Італії, члени Нацспілки кінематографістів України, а також режисер стрічки.

Нагадаємо, цими днями в Україні проходить поминальний тиждень з нагоди 75-ої річниці Голодомору 1932-1933 рр, повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ

Зараз ви читаєте новину «У Києві покажуть фільм про свідків Голодомору "Живі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути