Ексклюзиви
субота, 29 грудня 2007 16:48

У Китаї відбудуться вибори нових державних лідерів

У березні 2008 року в Китаї відбудуться вибори нових державних лідерів, зокрема голови КНР, його заступника, прем"єра Держради КНР, віце-прем"єрів і кабінету міністрів, повідомляє агентство Синьхуа.

Відповідне рішення було ухвалене на сесії Постійного комітету (ПК) Всекитайських зборів народних представників (ВЗНП), які є найвищим законодавчим органом країни, що завершилася в суботу.

Вибори нового керівництва країни пройдуть на сесії ВЗНП, яка відкриється 5 березня 2008 року і продовжаться приблизно два тижні.

Тоді ж буде вибраний керівник ВЗНП, новий голова Центральної військової комісії, керівники Вищого народного суду і Народної прокуратури Китаю. Планується також заслуховувати і затвердити доповідь уряду, бюджет країни, і інші документи.

Крім того, в суботу Постійний комітет ВЗНП затвердив на посаді нового міністра комерції КНР Чень Деміна (Chen Deming), колишнього губернатора провінції Шеньси (Shaanxi), замість Бо Силая (Bo Xilai), який перемістився на пост партійного секретаря одного з найбільших в країні Чунцинського муніципального округу. Бо Силай вважається одним з майбутніх претендентів на пост прем"єра.

ПК ВЗНП також прийняв ряд поправок в законодавство, ратифікував два міжнародні договори, зокрема Протокол до Конвенції про захист прав дітей, повідомляє агентство, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «У Китаї відбудуться вибори нових державних лідерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути